Flera olyckor i Värmland

Räddningstjänsten har under tisdagen fått in flera larm om trafikolyckor i Värmland.

Klockan 07.28 kom larmet om den första olyckan som skedde på E18 strax söder om Segmon. Ytterligare en olycka inträffade tio minuter senare, även den på E18, i höjd med Segerstad.

Enligt räddningstjänsten handlade det om två singelolyckor..

– Det är lindrigare skador och sedan är de säkert skärrade. Det verkar vara väldigt halt på vägarna, säger Magnus Lundquist, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstad till NWT.

Klockan 0740 inträffade den tredje olyckan. Denna gång på E45:an vid Västra Ämtervik.

Enligt räddningstjänsten i Sunne rörde det sig om en bil som åkt av vägen och kört in i ett fritidshus. Föraren i personbilen skall ha klarat sig oskadd och ingen skall ha befunnit sig i huset.

Nästa olycka kom klockan 08.054. Ett flertalet personbilar skall ha kört av vägen strax öster Nyängsrondellen. Enligt polisen är det helt stopp i trafiken.

– Vi fick sedan ytterligare en krock i höjd med Nyängsrondellen när det bildades kö på E18, säger Tommy Lindh, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen.

Klockan 08.14 rapporterade trafikverket att en personbil fått sladd på E18 vid Välsviken och blockerade trafiken i riktning mot Kristinehamn.

Klockan 09.15 inträffade en olycka på länsväg 241 i den östra utkanten av Sunne på tisdagsförmiddagen.

På riksväg 63 i höjd med Vallargärdet fick en bil sladd och körde in i mitträcket. Larmet kom klockan 09.21. Enligt polisen ska ingen person skadats vid tillbudet.

Klockan 10.05 larmades Kil och Karlstad ut på en kollision mellan en timmerbil och en personbil på vägen intill riksväg 61 i höjd med Hynboholm nära Karlstad Airport.

– Bilen det rörde sig om var en skåpbil och vi var där och fick klippa loss föraren som satt fast på något sätt efter kollisionen. Han var dock vaken och talbar efter olyckan, i övrigt har jag inga uppgifter om skadeläget, berättar Magnus Lundquist till NWT.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus och enligt de initiala uppgifterna från polisen ska mannen inte ådragit sig några allvarliga skador.

Madelene Hårseth
Madelene Hårseth
054-19 00 00
madelene@varmland24.se