Foto: David Hårseth

Larm om vinglade bil slutade med trafikolycka på 62:an

Två bilar var strax före klockan 18 på tisdagskvällen inblandade i en kollision på riksväg 62 mellan Karlstad och Forshaga.

– Bilarna har kommit från varsitt håll och kolliderat. Det färdades en person i varje bil. Den ena var i stort sett oskadd och var ur bilen när vi kom till platsen. Den andre personen ska enligt uppgift vara lätt skadad. Den personen satt kvar i fordonet, men inte fastklämd, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap i Karlstadsregionen.

Polisen fick ett samtal klockan 17.22 om en vinglande bil på riksväg 62. Man åkte ut till platsen för att försöka kontrollera bilen. Men innan man kunde göra insats kolliderade den vinglande bilen med en annan bil.

– Med tanke på mannens aktningsvärda ålder, 92 år gammal, så vet vi inte om det handlade som ett sjukdomsfall eller inte. Det vi vet är att mannen var vållande till olyckan. Hans bil kom över på fel sida varpå kvinnan tvingades väja, men inte kunde undvika en kollision, säger polisens vakthavande befäl Peter Persson.

Under räddningsinsatsen blev riksväg 62 helt avstängd i båda riktningar.

Vid 19-tiden var vägen fullt framkomlig igen.

David Hårseth
David Hårseth
054-19 00 00
david@varmland24.se