Flera olyckor i Värmland efter klass-1 varning

Flera olyckor har inträffat under morgonen och förmiddagen i Värmland. Igår gick SMHI ut med en så kallad klass-1 varning. Snöfallet och halkan har under morgonen och förmiddagen orsakat flera olyckor.

Den första olyckan skedde vid Hallersrud, Hammarö, strax efter klockan 07

– Den ena var en hästtransportbil som hamnat i diket. Vi hjälpte personerna ur fordonet, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstad.

– Det var inga hästar i transporten. Det handlade inte heller om några personskador, säger Weslien.

Den andra olyckan inträffade på riksväg 61/62 en kilometer norr om Bergvik.

– Det var en bil som kört in i vajerräcket. Det hade gått hyfsat bra här också, inga personskador, säger Nils Weslien, om olyckan som skedde vid halv åtta tiden.

Den tredje olyckan inträffade på Parkvägen i Filipstad

-En bil har kört av vägen och in i ett elskåp och därefter blivit liggande på taket. Elen har i samband med olyckan slagits ut vad gäller gatubelysningen. Inga personer på platsen. Polis kommer att åka till platsen, säger Stefan Wickberg Presstalesman vid polisen.

Den fjärde olyckan inträffade korsningen Blomstervägen och Fältvägen i Kristinehamn. Enligt SOS Alarm skall det röra sig om en sidokrock.

Totalt är sex personer inblandade och en klagar på ryggsmärtor. Räddningstjänst, polis och ambulans på plats.

Den femte olyckan inträffade på riksväg 62 vid västra Deje skall en personbil kört in i ett mitträcke. Ingen person skall vara skadad och bärgare är beställd till platsen.

Den sjätte olyckan har inträffat på E45 vid där en bil fått sladd vid Bodetta. Totalt skall fem personer vara drabbade. Det finns inga uppgifter om personskador.

Denna artikel kan kommas att uppdateras.

Madelene Hårseth
Madelene Hårseth
054-19 00 00
madelene@varmland24.se